florian fermin, helping others, fitness, persoonlijke missie, achiever story
4 min Leestijd

Achiever story: Florian Fermin

Team Cupplement
Team Cupplement
Delen via

Ik ben Florian Fermin en dit is mijn achiever story. Ik was de grootste chill student ooit. Ik werd standaard rond een uurtje of elf uur ‘s ochtends wakker. Vaak opende ik m’n ogen en zag ik dat ik op de bank van mijn vuilnisbelt achtige studentenhuis wakker werd, terwijl mijn bed daar 10 meter vandaan was. Ik werd met een brak gevoel en met een half opgegeten pizza naast me wakker. Het rook naar bedorven pizza, oud bier en zweet. Ik rekte me uit en keek op m’n telefoon en zag dat het al kwart over 11 was “fok m’n eerste college gemist, zal ik naar de tweede gaan?” Dit was meer een retorische vraag want ik vroeg het mezelf elke week af en het antwoord was altijd hetzelfde, nee. Ik voelde me belabberd en moe, gelukkig had ik nog net genoeg energie om de rest van m’n pizza te pakken en de playstation aan te zetten.

 
Mijn leven was alleen maar feesten, drinken, chillen, gamen en voor de rest deed ik niets. Tot op een dag dat alles veranderde. Het was al richting het eind van het schooljaar en ik kwam erachter dat ik bleef zitten in mn eerste jaar van mn studie omdat ik precies 0 studiepunten na een half jaar had. Diezelfde week liep ik de kledingzaak binnen waar ik werkte als bijbaantje. Het was bijzonder dat ik daar kwam aangezien ik het grootste gedeelte van mijn ingeplande werkdagen niet kwam opdagen omdat ik er die dag geen zin in had, wat nog klonk als een goede reden ook. Die dag ging ik wel naar mijn werk, al was het twee en een half uur later dan dat mijn shift begon.
 
Ik liep de zaak binnen en zag mijn manager al bij de kassa naar me kijken met een blik die niet bepaald blijdschap uitstraalden. Ik voelde al dat er iets mis was maar ik liep richting hem en probeerde mijn gezicht strak te houden. De manager was zo een typische kleding winkelverkoper. Hij was begin 30. Droeg altijd zowel een spijkerjasje als een spijkerbroek, de broek was zo hoog opgerold dat je precies heel zijn kuiten kon zien. Hij keek door zijn grote ronde bril met neppe glazen mij strak aan en toen ik binnen gehoorsafstand kwam riep hij door de winkel heen “Florian, je bent ontslagen”. Ik kon hem vragen waarom? maar ik wist de redenen al lang. Ik kwam zeer regelmatig niet opdagen en wanneer ik er wel was was ik altijd minimaal 2 uur te laat. Als ik er dan was zette ik altijd technomuziek aan en ging ik een technodans doen voor de spiegel om deze zo te oefenen voor het festivalseizoen. 
 
Toen ik thuis kwam was, was het de eerste twee weken alleen maar feest, het voelde als een hele opluchting. Geen studie omdat ik was blijven zitten en nu dus ook geen werk meer en dat 6 maanden lang! Joepie!! Over dit sprookje zouden ze een Disney film kunnen maken. 
 
Maar na twee weken begon ik me te vervelen en uit mijn verveling begon ik na te denken. Na te denken waarom alles wat ik deed niet goed ging en waarom ik al het serieuze wat ik deed niet leuk vond om te doen en dus ook niet goed deed. Na lang nadenken kwam ik erachter. Alles wat ik deed vond ik niet leuk en daarom deed ik nooit honderd procijent mn best, zelfs niet voor de volle 20 procent. Toen ben ik gaan nadenken wat ik dan wel leuk vond om te doen en lang kwam er niks in me op.
 
Totdat ik een paar dagen later werd geappt door een vriend. Hij wilde beginnen met fitnessen en aangezien ik al jaren fitnesste vroeg hij om een schema en wat tips. Uiteindelijk heb ik er drie en een half uur over gedaan om een schema en zes paginas aan tips over sporten en voeding naar hem door te sturen. Het gekke was dat ondanks dat ik er niet voor betaald kreeg, ik het ontzettend leuk vond om te doen en het zo weer wou doen. Toen kwam ik erachter wat mijn persoonlijke missie was. Helping others to become happier, healthier and more succesfull.
 

Helping others to become happier, healthier and more succesfull

 
Sindsdien doe ik alleen nog maar dingen die onder het mom helping others to become happier, healthier and more succesfull vallen en geef ik ineens voor alles meer dan 100%. Ineens begon ik met het lezen van zelfontwikkeling boeken. Tussen mn 20ste en 25ste heb ik meer dan 200 zelfontwikkeling boeken gelezen en geluisterd. Daarnaast ben ik een studie gaan doen die bijdraagt aan het uitvoeren van mn persoonlijke missie en me daarna gaan specialiseren in hoe ik zoveel mensen kon gaan bereiken met mijn missie tijdens mijn master. Ik geef wekelijks drie trainingen waarin ik studenten help om succesvoller en gelukkiger te zijn, bijvoorbeeld trainingen over sales, jezelf motiveren en het vertellen van verhalen (aah denk je, nu snap ik waarom hij zo een lekker verhaal kan schrijven). Tot slot schrijf ik maandelijks een blog en een nieuwsbrief, heb ik twee startups opgezet.