Kirsten Boerrigter, achiever story, eten, gezelligheid, fysiek, mentaal, fitter worden
2 min Leestijd

Achiever story: Kirsten Boerrigter

Team Cupplement
Team Cupplement
Delen via

Ik ben Kirsten Boerrigter en dit is mijn achiever story. Ik ben altijd al wel een lekkerbek geweest, dol op alle soorten eten en echt een rem heb ik niet. Eten staat bij mij centraal bij gezelligheid, wat overigens best een raar woord is als je er over na gaat denken. In mijn tiener jaren zat ik niet zo goed in mijn vel. School vond ik niet leuk door de verschillende pesterijen en op de manege was ik als een vis in het water. Dat was echt mijn plek! Het contrast kon eigenlijk niet groter tussen die twee werelden. De moeilijke momenten op school verdoezelde ik later door gewoon meer te eten, want eten was leuk, alles met eten was gezellig. Als mijn moeder mij in de ochtend wakker maakte was het eerste wat ik vroeg “wat eten we vanavond”. En ik vond alleen warm eten, écht eten. Ik werd steeds een beetje zwaarder, maar was echt een enorme jo-joër. Het ene moment was ik een stuk zwaarder dan een paar maanden later en voor ik het wist, zat alles er weer aan. 

Ik was er dood ongelukkig mee, voelde mij niet fijn, te dik en was onwijs onzeker. We probeerde vanalles, maar minder eten vond ik moeilijk. Eten was mijn geluksmomentje op de dag. Dit heeft voor veel moeilijkheden gezorgd, vooral mentaal maar ook zeker fysiek. Vanaf het moment dat ik naar mijn mbo opleiding ging en veel op stallen aan het werk was, was ik veel in beweging en ging het steeds een stukje beter. Rond mijn achttiende begon mijn interesse voor gezondere voeding en langzaamaan werd het beter. Nog wel met heel veel ups en downs, maar ik merkte dat het de goede kant op ging. Ik heb nog steeds niet mijn “ideale” fitte lichaam gevonden en ben nog geregeld wel eens onzeker over hoe fit ik ben, of het ontbreken ervan, zeker in het gekke, soms harde, online wereldje. Want mensen roepen soms snel dingen van achter hun telefoon ;).

Wel ben ik altijd enorm blij geweest met mijn drive om van elke nieuwe dag, een betere dag te maken dan de dag ervoor. Mijn lichaam is enorm veranderd in de afgelopen jaren, maar mijn glimlach is ook weer helemaal terug en daar ben ik vooral heel blij mee.

Door weer steeds meer te fietsen merk ik niet alleen dat ik fysiek echt steeds fitter word, maar ook mentaal. Het werkt als een domino effect op mij. Door meer te sporten, voel ik mij fysiek en mentaal beter en kan ik mijn werk als content creator en social media marketeer beter uitvoeren. Nog steeds met ups en downs, maar altijd meer ups dan downs!