Meer energie tijdens het thuiswerken? Doe een koffie nap! andenosine energie slapen power nap koffie drinken focus werk productief
3 min Leestijd

Meer energie tijdens het thuiswerken? Doe een koffie nap!

Florian Fermin
Florian Fermin
Delen via

Die lange, saaie en moeizame dagen thuiswerken is voor niemand een pretje. Steeds meer mensen ervaren vermoeidheid tijdens het thuiswerken door Corona. Er is een oplossing om je net even dat laatste zetje in je rug te geven om je werk af te maken. Voor meer energie doe een koffie nap!

Hoe een koffie nap werkt

Een combinatie tussen de welbekende power nap en koffie. De koffie nap houdt in dat je voor een power nap snel een koffietje drinkt. Drink je kop koffie snel leeg, hierdoor heb je meer kans dat je al in slaap valt voordat de cafeïne in je bloed is opgenomen. Een bijproduct van hersenactiviteit is een molecuul genaamd adenosine. Een hoog gehalte adenosine is de reden dat je je moe voelt. Cafeïne gaat op de hersenreceptoren zitten waar normaal adenosine zit. Dit is de reden waarom een koffie nap beter werkt dan een power nap. Het is cruciaal dat je na de koffie een powernap van 20 minuten doet. Bij langer dan 20 minuten, slaap je te diep en heeft de power nap geen zin meer. Na de koffie nap ben je niet meer moe en heb je meer energie. Het ideale moment is om de koffie nap tussen 2 en 3 uur ‘s middags te doen. 

Mijn ervaring

Ik heb het zelf uitgeprobeerd en mijn ervaring was indrukwekkend. Deze tijd werk ik veel thuis aan mijn studie en om de hele dag achter je laptop te zitten werken is erg saai en vermoeiend. Ik ging op zoek naar een manier om meer energie te krijgen. Na Google rondgestruind te hebben stuitte ik op het fenomeen de koffie nap. Ik was gelijk verkocht. Afgelopen zondagmiddag om 3 uur heb ik mezelf aan de koffie nap gewaagd. Ik was moe, geïrriteerd, en had weinig energie. Ik had die dag als volgt aangepakt. Elke zondagochtend sta ik vroeg op om een rondje hard te lopen, hierdoor kak ik aan het einde van de middag vaak in. Overdag had ik geen cafeïne gedronken en mijn kamer zo donker mogelijk gemaakt. Om 3 uur ging ik in mijn bed liggen, ik had mijn wekker gezet en ik shotte gelijk een espresso achterover. Ik was gelijk weg en schrok 20 minuten later wakker van mijn wekker. Ik voelde me…

Herboren zou ik het niet willen noemen, maar ik voelde me alsof het ochtend was en je vol goede moed aan je dag begint. Met meer energie kwam ik uit mijn bed en hierdoor kon ik geconcentreerd doorwerken aan een essay waar ik mee bezig was. 

Iedereen die graag koffie drinkt, bekend is met de power nap, veel moet thuiswerken, weinig energie heeft en vaak moe is kan ik de koffie nap zeker aanraden. Ik heb het nu één keer mogen ervaren, maar ik sluit niet uit dat ik het vaker ga doen. 

Tip van de dag

Als je deze koffie nap nou niet met een saai standaard kopje koffie maar met onze eigen Cupplement Energy/Focus Blend koffie doet dan verdwijnt je vermoeidheid als sneeuw voor de zon. De reden hiervoor is dat er ook Guarana toegevoegd is aan onze koffie. Guarana zorgt ervoor dat cafeïne langzamer wordt opgenomen waardoor je de gehele dag meer focus en energie voelt. Daar bovenop bevat het ook MCT-olie wat een ware energieboost geeft na het drinken ervan. 

PS Pas op dat je niet te laat op de dag een koffie nap doet, want de cafeïne kan je nachtrust negatief beïnvloeden.