lions mane padenstoel koffie cognitieve functies supplementeren bijwerkingen voordelen brein booser hoeveelheid
3 min Leestijd

Lions Mane: Het #1 supplement voor je brein

Florian Fermin
Florian Fermin
Delen via

Ben jij ook al jaren op zoek naar het voedingsmiddel dat jouw brein écht verbetert? Ik in ieder geval wel, en eindelijk is die gevonden. Ik zal je erover vertellen in deze blog door alle huidige wetenschappelijke inzichten erover op een rijtje te zetten. En die zijn zeer belovend kan ik je alvast vertellen.

Wat is Lion’s mane

De naam doet in ieder geval niet onder voor de functie van het product. De lion’s mane is een paddenstoel die de vorm heeft van de manen van een gezonde mannetjesleeuw. De werking van deze paddenstoel is al even krachtig als de naam. Er zitten namelijk twee wonderlijke, bijna magische stoffen in met de moeilijke namen hericonen en erinacines. Lees snel verder hoe deze stoffen jouw werkdag, tentamen of wat je ook maar wilt presteren tot een succes kunnen maken.

Gezondheidsvoordelen van Lion's mane 

Er zijn 9 verwachte gezondheidsvoordelen van Lion's mane. 

1. Het beschermt tegen dementie 2. Het verlicht milde symptomen van depressie en angst 3. Het versnelt het herstel van verwondingen aan het zenuwstelsel 4. Het beschermt tegen zweren in het spijsverteringskanaal 5. Het vermindert het risico op hart- en vaatziekten 6. Het beheert diabetessymptomen 7. Het helpt bij bestrijding van kanker 8. Het vermindert ontstekingen en oxidatieve stress 9. Het versterkt het immuunsysteem.

Voordelen van Lions mane op je cognitieve functie

Zoals dat vaak gaat met wetenschappelijk onderzoek is er onderzoek gedaan onder dieren. In dit onderzoek zijn wilde muizen gebruikt. Er zijn twee verschillende groepen gevormd waarbij de ene groep voor twee maanden dextrine (afkomstig uit zetmeel) ontving en de andere groep lion’s mane ontving. Hieruit bleek dat het brein van de groep die de lion’s mane ontving een flinke boost heeft gekregen. Zo hadden ze onder andere een verbeterd geheugen en een betere herkenning van objecten. Deze verbetering verdween weer na het stoppen van het geven van lion’s mane. 

Nu hoor ik je denken, ja leuk die onderzoeken met dieren, maar hoe zit het bij mensen? Hier zijn vergelijkbare resultaten gevonden. Zo is er een Japanse studie waarbij er twee groepen zijn gemaakt en één groep de placebo vorm ontving en de andere groep de ‘echte’ lion’s mane. Na vier weken bleek de groep met de lion’s mane lagere levels van irritatie, stress en angst te hebben. 

Een andere studie uit Japan (hier wordt het al een tijdje gebruikt) toont dezelfde resultaten aan. Hierbij zijn er mannen en vrouwen in de leeftijd van 50 tot 80 jaar met een lichte verstandelijke achteruitgang onderzocht. De groep met de lion’s mane had een duidelijke verbetering van de cognitieve functies. Opvallend hierbij is dat na het stoppen met de lion’s mane deze verbetering weer snel verdween.

In welke vormen is lion’s mane beschikbaar?

  • Capsules
  • Poedervorm
  • Koffie

 

Veiligheid

Dierstudies suggereren dat Lions mane en Lions mane extracten veilig zijn voor gebruik, zelfs bij hoge doses. Het is echter wel verstandig om op te passen wanneer je een bekende paddestoelallergie hebt. In dat geval wordt gebruik van Lionsmane geadviseerd om te vermijden.

Ben je geïnteresseerd in het product? Bestel het bij Cupplement!

 

Banner aanmelden voor de nieuwsbrief