Lungo koffie wat is lungo americano verschil hoe zet je lungo koffie wat is de lekkerste lungo koffiecups Nespresso
2 min Leestijd

Wat is koffie lungo?

Florian Fermin
Florian Fermin
Delen via

Hoorde jij laatst iemand over die heerlijke lungo die hij/zij op had? Maar had je geen idee wat het is en of je het weleens gedronken had? Dan ben je hier aan het goede adres. Als koffieverkopers voelen we ons toch wel de experts en wij maken van jou ook graag een expert, lees daarom snel verder.

‘Gewone’ koffie

Die is er eigenlijk niet. Er zijn zoveel verschillende soorten en maten dat er geen koffie kan worden gezien als de standaard. Wel is het zo dat zwarte koffie de meest gedronken koffiesoort is in Nederland. En de lungo is weer een vorm van zwarte koffie. Maar goed, dan rijst de vraag op: ‘welke vorm zwarte koffie is de ‘standaard’?’.  Zelfs koffiedrinken wordt ingewikkeld gemaakt ;).

Wat is een lungo?

Lungo is een Italiaans woord waarvan de Nederlandse vertaling al een hoop verraadt over het type koffie. Die vertaling is namelijk lang. De lungo is als het ware een lang gezette espresso. Het bevat dezelfde hoeveelheid koffie maar dan gemiddeld met de dubbele hoeveelheid water (gebruik dus ook een groter kopje). Door de langere doorlooptijd is de koffie bitterder en bevat het meer cafeïne. Er is immers meer tijd om de componenten van de koffie op te nemen in het water.

Verschil americano en lungo

Bestel je in Nederland een gewone koffie, dan krijg je vaak een americano of een lungo. Maar wat is het nu het verschil tussen die twee? Een lungo is sterker en bitterder van smaak. De naam zegt het, de americano is favoriet bij veel Amerikanen. Terwijl voor sommige Nederlanders deze iets te mild kan zijn.

Conclusie: Hou jij juist van de unieke bittere smaak van koffie, probeer dan de lungo eens uit!

Meer weten over koffie? Bekijk dan onze kennisbankpagina over koffie