Waarom is koffie gezond, 5 gewezen redenen waarom koffie gezond is, koffie gezond, afvallen door koffie, antioxidanten koffie, nutriënten koffie
2 min Leestijd

Is koffie gezond? 5 bewezen voordelen van koffie

Florian Fermin
Florian Fermin
Delen via

In Cupplement worden er natuurlijk heel veel voedingsstoffen aan de koffie toegevoegd om het nog gezonder te maken, maar koffie uit zichzelf is ook al erg gezond. Het is niet voor niets een drankje dat al duizenden jaren wordt gedronken en wat naast lekker is er ook voor zorgt dat je je energievol daarna voelt. Maar wat zijn dan precies de top vijf voordelen van koffie? Dat wordt hier besproken.

Waarom is koffie gezond: de 5 voordelen

 1. Vet verbranden

  In bijna alle vetverbrandingssupplementen zit cafeïne. Waarom? Cafeïne geeft je energiemetabolisme een boost waardoor je volgens sommige studies tot wel 29% meer vet verbrandt! Daarnaast zorgt koffie ervoor dat je hongerige gevoel wordt uitgesteld, waardoor je ook nog eens langer kan zonder te eten. Vind hier meer tips om af te vallen.

 2. Aanwezige nutriënten

  Naast dat er gemakkelijk nutriënten zijn toe te voegen aan koffie zitten er van nature ook al veel nutriënten in koffie. Bij iedere kop koffie krijg je 11% van je aanbevolen dagelijkse hoeveelheid B12 binnen, 6% van je ADH B5, 3% kalium en 2% van je ADH magnesium.

 3. Verlaagt de kans op ziekten

  Dit is nog een onderwerp die verder onderzocht moet worden, maar er komen steeds meer resultaten terug dat koffie de kans verlaagt op verschillende ziekten als kanker, parkinson, alzheimer en diabetes.

 4. Antioxidanten

  In een standaard Westers dieet is koffie het product met de meeste antioxidanten. En wat voor functie hebben antioxidanten? Het beschermt je weefsel en DNA tegen giftige stoffen.

 5. Koffie maakt je slimmer

  De cafeïne in de koffie remt de afgifte van adenosine in je hersenen. Hierdoor worden de neurotransmitters gestimuleerd wat ervoor zorgt dat je je langer kan focussen.

Koffie is goed, maar drink het met mate

Drink dus koffie, maar let er zeker op in welke mate je het doet. Het is niet hoe meer hoe beter. Drink maximaal drie koppen koffie per dag en een kop Cupplement per dag om iedere dag het beste uit jezelf te halen.