MCT-olie inname: De 2 optimale momenten (voor gewichtsverlies en sportprestaties) keto afvallen C8
2 min Leestijd

MCT-olie inname: De 2 optimale momenten (voor gewichtsverlies en sportprestaties)

Florian Fermin
Florian Fermin
Delen via

In de ochtend

In de blog over de gezondheidsvoordelen kun je lezen dat MCT-olie inname zorgt voor een verhoging van twee hormonen: leptine en peptide YY. Laat dit nu juist de hormonen zijn die zorgen voor een verzadigd gevoel. Hoe meer leptine en peptide YY je lichaam dus aanmaakt hoe minder je zult eten. Leg je de link al? Als je MCT-olie inname in de ochtend is helpt het je dus de rest van de dag minder te eten omdat je je meer verzadigd zal voelen.

Verder is het ook heel gemakkelijk om het in de ochtend in te nemen. Je kunt het zo toevoegen aan je eerste bakkie koffie of thee in de ochtend. Heb je je eerst bakje op dan is je eerste doel van de dag al behaald en dat belooft veel goeds voor de rest van de dag.

Voor je training (of andere inspanning)

Klinkt best logisch toch? Het internet staat vol met beweringen over meer energie door middel van MCT-olie. Extra energie is erg welkom en stelt je in staat om net dat beetje extra te geven voor optimale prestatie en groei. Maar misschien dacht je wel: “ja leuk hoor dat extra beetje energie maar tegenwoordig wordt dat over ieder product beweerd. Dit vereist meer uitleg en ik beslis daarna wel of het inderdaad zo is”.

Hierbij de onderbouwde uitleg: Dit heeft alles te maken met de zogenoemde lactaatdrempel. Dit is de drempel waarbij lactaat(melkzuur) zich begint op te hopen in de bloedbaan. Dit zorgt voor vermoeidheid en slechtere trainingsprestaties. Hoe meer lactaat in de bloedbaan, hoe zwakker de spieren, hoe hoger de vermoeidheid en hoe slechter de ademhaling is. Het kan zelfs zorgen voor heftige buikpijn. Heb je een volgende keer na een heftige workout last van buikpijn ken je nu de boosdoener.

Maar nu komt het super effect van MCT-olie door inname voor de workout. MCT-olie zorgt dus voor een verhoging van de lactaatdrempel. Onderzoeken hebben namelijk aangetoond dat de lactaat levels in het bloed lager waren bij inname van MCT-olie voor de workout. Dus minder verzuring, meer kracht en een betere ademhaling.

Ben je benieuwd waar je MCT-olie kunt bestellen? klik dan hier