Frouke poot, achiever story, hardlopen, marathon, overwinning, Berlijn, uitdaging
2 min Leestijd

Achiever story: Frouke Poot

Team Cupplement
Team Cupplement
Delen via

Ik ben Frouke Poot en dit is mijn achiever story.

 

De aanhouder wint

Hardlopen, ik doe het nu een jaar of acht. Nooit gedacht dat ik het zou doen en dat ik ook echt ooit de finish zou halen van, DE MARATHON!
 
Misschien droomt iedere hardloper er wel eens van, 42,2km hardlopen maar het was niet bepaalt mijn echte droom. Ergens dacht ik vaak ‘dat kan ik toch niet?’ De wens van de marathon kwam ook echt niet meteen. Langzaam van 0 naar 5km opbouwen was voor mij al een hele stap. Ik ben een zwemster en dan geen lange banen zwemster maar een synchroonzwemster. Kort en intensief dus. Niets met duursporten te maken. Een kuur in het water duurde maximaal 4 minuten en dat was super intensief.
 
Hardlopen is dus echt een andere tak van sport en intervallen is dan ook wat ik het liefste doe. De duurloop is voor mij vaak afzien. Zeker toen de lopen langer en langer werden. Mijn eerst halve marathon was echt een hele overwinning. Het hele marathonplan kwam pas na dat ik mijn tiende halve marathon liep voor het goede doel (Kika) in Madrid.
 
Waarom geen hele? Mijn grootste angst zat dan ook niet zo zeer in het lopen van de marathon maar in het startvak… Hoe gek het ook klinkt ik en heel veel mensen samen gepropt in een startvak gaan niet samen. Ik raak in paniek en val flauw. Een stok achter de deur had ik zeker nodig en die vond ik door weer voor het goede doel te gaan lopen. Berlijn, waar mijn eerste marathon plaats vond was een uitdaging. Een lange uitdaging… Anderhalf uur lang stond ik gepropt in het laatste startvak met veel heel veel mensen. De marathon was al gelopen voor ik nog moest starten. Leeg was ik toen ik eindelijk over de start streep ging, maar uitlopen deed ik! Nooit gedacht dat ik dit zou kunnen. Aan opgeven heb ik nooit gedacht die dag, wel dat dit niet de ideale omstandigheden waren.
 
Het maakt mij een marathonloopster. Niet een snelle, niet een bijzondere, maar wel uit mijn eigen kracht en kunnen. Ik denk dat als je het echt wilt je meer kan dan je denkt. Zoek een drijfveer, een doel om te doen wat je graag zou willen en geef vooral niet op! Blijf en kijk naar jezelf, er zijn al zoveel anderen.