Wat is Bulletproof koffie en hoe maak je het zelf? keto koffie recept hoe maak je het wat is het
3 min Leestijd

Wat is Bulletproof koffie en hoe maak je het zelf?

Florian Fermin
Florian Fermin
Delen via

Dave Asprey is een mega succesvolle Silicon Valley entrepreneur. Hij heeft meerdere start-ups opgezet en daarnaast is hij ook biohacker. Dit houdt in dat hij onderzoek doet naar hoe je het lichaam zo optimaal mogelijk kan laten presteren. Hier heeft hij verschillende boeken over geschreven en ook heeft hij een geweldig product op de markt gezet. Dit product is over heel de wereld te koop en ik merk dat steeds meer mensen het kennen, het heet namelijk Bulletproof coffee. Lees hier wat Bulletproof koffie is en hoe je het maakt.

Tony Robbins

De eerste keer dat ik ermee in aanraking kwam was op een vierdaagse seminar in Londen van Tony Robbins. Een van de dagen kwam Asprey on stage en vertelde hij een paar biohack tips. Daarna kon je zijn drankje in de hal proberen. Ik had al drie dagen achter de rug. Elke dag was fantastische, maar duurde van 9 uur ‘s ochtends tot 2 uur ‘s nachts en dan moest ik nog terug naar het hotel ook. Ondanks dat er zoveel vets voorbij kwam, merkte ik dat ik het moeilijk vond me te concentreren.

Ik liep dus na die presentatie naar de hal en er werd mij direct zo een drankje aangeboden. Ik dacht, waarom niet, nam een paar slokken van de vettige kop koffie en merkte direct de werking. Daarna was ik extreem gefocust. Had ineens weer enorm veel energie en voelde me op een of andere manier ook gelukkiger. 

Dit was 3 jaar geleden en sindsdien drink ik die koffie wekelijks, of nee bijna dagelijks. Wanneer ik bijvoorbeeld merk dat ik een extra boost nodig heb, zet ik even een kop Bulletproof koffie en dan weet ik zeker dat ik de rest van de dag top kan presteren. Wanneer ik er iemand over vertel kijken ze me vaak eerst gek aan, maar proberen het dan ook en na de eerste slok zijn vaak direct hooked. Dit komt omdat je 5 minuten na het drinken van je koffie al het effect merkt en dit effect heel de dag blijft.

Wat is buletproof koffie

Wat is Bulletproof koffie dan? Het is heel simpel. Het is namelijk kokosolie met koffie. Je koopt gewoon de biologische kokosolie in de supermarkt, doet een eetlepel ervan in je kop en doet daarna de koffie erin. De kokosolie smelt en dit geeft een heerlijke romige smaak aan de koffie.

De krachtige werking van deze koffie komt natuurlijk door de combinatie van cafeïne met de MCT olie in de kokosolie. Dit zorgt er onder andere voor dat je een grote energie boost krijgt door de koffie, maar deze is langdurig en minder extreem, doordat de cafeïne door de vetten minder snel kan worden opgenomen. Hierdoor merk je dat je heel de dag meer energie hebt en je beter kan focussen.

Daarnaast heeft Bulletproof koffie ook impact op je hersencellen. Kort gezegd kunnen deze makkelijker communiceren waardoor je je beter kan focussen en je humeur verbetert.

Daarnaast helpen de vetten bij het ondersteunen van spiergroei doordat het ketonen aanmaakt. Een extra aanmaak van ketonen zorgt voor meer growth hormone in je lichaam en meer energie. Als laatste vult het ook heel erg. Hierdoor kun je het goed gebruiken als maaltijdvervanger en kun je zo afvallen.

Waarschuwing!

Als afsluiting heb ik nog een waarschuwing. Een vriend van mij had het voor de eerste keer genomen om 10 uur ‘s avonds en lag hierdoor tot 2 uur ‘s nachts wakker. Drink het in de ochtend, omdat het zo een langdurig effect heeft waardoor je gedurende heel de DAG (niet nacht) de vruchten ervan kan plukken. Lees hier meer over supplementen voor meer energie.