Cold brew hoe maken trend ijskoffie verschil lekker gezond
2 min Leestijd

Cold brew koffie, trend of hier om te blijven?

Florian Fermin
Florian Fermin
Delen via

Cold brew koffie, tijdelijke trend of hier om te blijven?

Cold brew koffie, waarschijnlijk heb je het intussen al wel eens langs zien komen. Deze trend is in landen zoals de VS al enorm populair, maar duikt de laatste tijd ook steeds vaker op in de Nederlandse supermarkten. Zo heeft de Albert Heijn afgelopen week haar nieuwste smoothie uitgebracht met onder andere cold brew koffie en charcoal. Steeds meer online koffie retailers doen mee met deze trend door dit soort producten op te nemen in hun assortiment.

Maar wat is dit precies voor koffie en op wat voor manier onderscheidt het zich van bijvoorbeeld ijskoffie?

Cold brew koffie is uniek in de wijze dat het word gezet. Bij Ijskoffie wordt de koffie gezet met behulp van warmte, deze koffie wordt vervolgens weer afgekoeld om ijskoffie te krijgen. Voor het maken van Cold brew koffie worden gemalen koffie bonen vermengd met koud water en laat men deze dan zo’n 12 tot 24 uur in een afgesloten bak intrekken. Bij dit gehele proces komt dus geen warmte kijken, wat ervoor zorgt dat er geen smaak- en voedingstoffen verloren gaan. Het resultaat is vervolgens een koude koffie die in smaak een stuk zachter en zoeter is dan de gemiddelde koffie die je waarschijnlijk gewend bent. Deze koffie is natuurlijk heerlijk om puur te drinken, maar is ook erg lekker met een scheutje (plantaardige) melk.

Kort gezegd is dit dus een koffie die wat meer tijd en moeite kost om te zetten. Uiteindelijk is dit het wel waard, aangezien het een hele unieke koffie smaakt oplevert. Bij Cupplement zijn er in ieder geval ontzettend fan van deze koffie. Mocht jij na het lezen van dit verhaal toch juist snakken naar een lekker warme espresso of lungo, dan kan je hier je Cupplement cups snel bestellen!