biologisch afbreekbare cups, koffie capsules, aluminium, plastic, duurzaam,
2 min Leestijd

De meest duurzame koffiecups van Nederland

Florian Fermin
Florian Fermin
Delen via

Aluminium Capsules

Waarschijnlijk heb je wel eens een kop gelezen in de trend van Nespresso® capsules maken de wereld kapot. Wij hebben dat ook gelezen en zijn het verder uit gaan zoeken. Er blijkt waarheid achter deze bolde claim te liggen. De aluminium capsules van Nespresso® zijn een combinatie van plastic en aluminium. Deze combinatie maakt het erg vervelend om te recyclen, omdat er veel energie nodig is om dit materiaal te verwerken. Dit zorgt er vaak voor dat veel van de capsules niet worden gerecycled maar dat er bergen met gebruikte Nespresso® capsules ontstaan. Gelukkig zijn er ook mensen (waaronder Cupplement) bezig met een oplossing, door duurzame koffiecups te produceren.

 

Niet Recyclebare Cups

Nespresso® dacht zelf ook een oplossing te hebben gevonden om te werken aan duurzaamheid van de capsules. Een aantal jaar geleden is Nespresso® namelijk begonnen met het recyclen van de gebruikte capsules door deze zelf op te gaan halen. Een super tof idee, maar helaas heeft het nog niet geleid tot het gewenste resultaat. Dit heeft een aantal redenen. De grootste reden is dat het te makkelijk blijkt om de cups gewoon in de prullenbak te gooien, misschien herken je dit wel. Dit is ook de reden waarom Nespresso® niets kwijt wilt over de effectiviteit van het zelf scheiden van de capsules.

 

Biologisch afbreekbare koffiecups

Cupplement werkt graag mee aan een duurzame toekomst. Dat is de reden waarom wij geen aluminium capsules gebruiken, maar 100% biologisch afbreekbare koffie capsules. Deze fantastische capsules zijn gemaakt van plantaardig plastic (PLA). In ons geval is het gemaakt van suiker uit suikerriet en suikerbiet. Doordat deze duurzame koffie capsules geen aluminium of plastic bevatten, kan je ze bij het GFT gooien. Op deze manier zorgen we samen voor minder afval. Dat is toch super?