Game Changers mening over vitamines achterhouden klopt het vitamine B12
2 min Leestijd

Game Changers mening over vitamines

Florian Fermin
Florian Fermin
Delen via

The Game Changers is een razend populaire documentaire over de voordelen van plantaardig eten voor atleten. Met wetenschappelijk bewijs, shockerende cijfers en iconen als Arnold Schwarzenegger. Zo wordt alles uit de kast gehaald om te laten zien dat vlees eten overbodig is en een veganistisch dieet volstaat om topprestaties te leveren. Maar mis je dan niet verschillende vitamines. Game changers geeft dan ook zijn mening over vitamines, en welke je mist als veganist.

Volgens de documentaire volstaat een veganistisch dieet om alle voedingsstoffen binnen te krijgen die het lichaam nodig heeft om te kunnen functioneren. Ook geeft de docu aan dat je geen vlees nodig hebt om sterk te worden, plantaardig voedsel is net zo goed. Het is mooi om te zien dat een documentaire zoveel invloed kan hebben. Positieve reacties over mensen die vegetarische of veganistische zijn gaan eten na de documentaire stromen binnen. Natuurlijk is er wat onenigheid online te vinden of eiwitten uit planten je nu echt even sterk maakt als eiwitten uit dieren. Het is denk ik nodig om de docu met een korreltje zout te nemen. Maar dat deze nieuwe levensstijl goed is voor het milieu kan al voldoende zijn om van het iedere dag vlees eten af te stappen.

Wat Game changers niet vertelt over vitamines

Echter is er een probleem waar de documentaire geen antwoord op heeft: vitamine B12.

Vitamine B12 komt van nature niet voor in het menselijk lichaam. Wel is het essentieel bij de ontwikkeling van rode bloedcellen, de werking van het zenuwstelsel en groei van het lichaam. Het is daarom van groot belang dat men voldoende vitamine B12 binnen krijgt. Vitamine B12 (cobalamine) komt alleen enkel voor in dierlijke producten. In een veganistisch dieet zal vitamine B12 dus niet voorkomen. De documentaire Game Changers geeft als mening over vitamines neem extra vitaminesupplementen naast je dieet. Lees hier meer over B12.

Maar het kan makkelijker!

Cupplement heeft in zijn blend standaard vitamine B12 zitten! Dat betekent geen extra (vaak dure) supplementen. Je dagelijkse koffie, aangevuld met de vitamine B12 als onderdeel van het veganistisch dieet. Zo wordt veganistisch eten nog makkelijker!