MCT keto ijskoffie recept. Met suikervrije chocolade, pinda's, suikervrije karamel en nog veel meer lekkere maar toch gezonde ingrediënten.
1 min Leestijd

MCT keto ijskoffie recept

Florian Fermin
Florian Fermin
Delen via

Ingrediënten


– 150 ml (plantaardige of lactosevrije) melk
– 25 ml ongezoete slagroom
– 5 ml vanille extract
– Dubbele espresso
– 10 ml MCT olie
– 150 tot 200 gram ijsblokjes
– 30 gram poedersuiker vervanger
– 30 gram suikervrije caramel saus
– 20 gram opgeklopte suikervrije slagroom
– 30 gram suikervrije pure chocolade
– 15 gram gehakte pinda’s

 

Macro’s


547 calorieën | 6.3 gram koolhydraten | 46.9 gram vetten | 7.5 gram eiwitten

 

Bereidingswijze


Zet als eerste het glas waarin je de frappuccino gaat serveren in de vriezer. Zet dan een dubbele espresso en laat deze helemaal afkoelen in de koelkast. Voeg dan de espresso, amandelmelk, slagroom, MCT olie, vanille extract en poedersuiker vervanger aan een blender toe. Voeg ook de ijsblokjes toe en blend dit tot een egaal mengsel.


Smelt ondertussen de suikervrije pure chocolade volgens de au-bain marie methode. Vul hiervoor een pannetje met een laagje water en plaats hier een hittebestendige schaal boven op. Verwarm het water en laat de chocolade in de schaal smelten.

Hak ondertussen ook de pinda’s klein. Dip dan vervolgens de rand van het koude glas in de gesmolten chocolade. Strooi dan de gehakte pinda’s hier overheen. Omdat het glas goed koud is zal de chocolade meteen hard worden. Verdeel dan ook de suikervrije caramel saus in het glas en schenk hier de suikervrije frappuccino in. Maak het af met een toef opgeklopte slagroom en meer suikervrije caramel saus en overgebleven gesmolten chocolade. Veel succes met dit MCT keto ijskoffie recept. Enjoy!