Een keto friendly MCT ijskoffie ketogene ijskoffie ijsklontjes zoet zomer koffie lekker heerlijk
2 min Leestijd

Een keto friendly MCT ijskoffie

Florian Fermin
Florian Fermin
Delen via

Een makkelijke en redelijk snelle manier om MCT-olie te nemen met koffie terwijl het ook nog lekker smaakt. Wij gaan je uitleggen hoe en waarom je dit doet met de ingrediënten. Met de MCT gevulde ijsblokjes gemaakt van koffie krijgt u een gezonde boost.

 

Waarom nou MCT?

MCT-olie bevat middellang keten wat dus onder gezonde vetten valt. Deze vetten zullen de suiker sneller naar de spieren plaatsen, waardoor je veel gemakkelijker spiermassa behoud. Ook zal het gaan helpen bij het afvallen vanwege een remming in je eetlust. Naast lichamelijke voordelen zal je ook een verbetering in je focus en concentratie krijgen. Ook is de energie die je ervan krijgt een flink voordeel.
 
 

Het maken van de MCT ijsblokjes koffie.

Een leuke en lekkere manier om de MCT-olie in te nemen is door Boterkoffie te maken. Dit doe je door koffie met MCT ijsblokjes te maken en die in almond melk te doen. Het proces van het maken van die ijsblokjes gaan we nu uitleggen. Je zal ook een mixer of shakebeker en een ijsblokjeshouder nodig moeten hebben.
 
Ingrediënten:
 
Almondmelk/kokos ( kan ook gewoon water gebruiken)
Iced geconcentreerde koffie
Kaneelpoeder
Vanilla extract
Koffieroom
MCT-olie ( C8 of C8/C10 blend)
Een fruit smaakje (optioneel)
 
Alles moet in de mixer of shakebeker moeten gaan. Als eerst doe je 120 ml almondmelk in de shaker of mixer. Als je dat hebt gedaan doe je 15 ml Iced koffie erin. Je doet er gelijk ook een heel klein beetje kaneelpoeder bij. Als je wil kan je ook nog een beetje vanilla extract erbij om het lekker te maken. Voorzichtig doe je er 75 ml koffieroom erbij. En dan om het af te maken gaat de MCT-olie erin. Hier gaat net als de koffieroom 75 ml ervan in.
 
Je gaat als volgende alles wat je nu in de mixer of shakebeker zit mixen. Dit gaat redelijk snel en dus moet je niet al te hard schudden of mixen, anders gaat namelijk de room namelijk in slagroom veranderen. Als dit gedaan is zal de mix in de ijsblokjeshouder doen. Dit doe je door de mix rustig in de gaten te vullen. Als dit is gedaan kan de ijsblokjes houder in de friezer. Wacht dan 1 tot 1,5 uur. In deze tijd zal als het goed is de mix bevriezen. Stel dit is niet het geval, wacht dan nog een uur of zet uw friezer kouder. Als het klaar is kan je de blokjes eruit halen. Maar wij raden het aan om per glas 2 or 3 van de koffie ijsblokjes te stoppen en er koude of warme almond/ kokosmelk erbij te doen.