Proteïne koffie, leuke trend of levensgevaarlijk? eiwit koffie eiwitshake koffie koffie met protiene gevaarlijk gezond
2 min Leestijd

Proteïne koffie, leuke trend of levensgevaarlijk?

Florian Fermin
Florian Fermin
Delen via

De nieuwe tik-tok trend waarbij je proteïne poeder aan je koffie toevoegt lijkt uit het niets opgedoken te zijn. Maar is dit nou wel zo goed voor je gezondheid?

Sinds een aantal weken duiken er steeds meer korte video’s op van voornamelijk jongeren die op het populaire video-sharing platform Tik-Tok videos delen waar ze proteïne poeder aan hun koffie toevoegen. Het duurde niet lang of de media boog zich al over deze trend met een kritisch oog. Is het nou wel zo goed voor je om deze extra dosis eiwitten aan je dagelijkse bakje cafeïne toe te voegen of zitten er verborgen risico’s aan verbonden?

Dit laatste beweerd het AD te claimen in een nieuwsartikel wat ze op hun website hebben gepubliceerd. In dit bericht is een voedingsdeskundige aan het woord die laat weten dat een plotselinge verhoging in eiwitinname voor een gemiddeld persoon slecht is voor de nieren. Het opvallende van deze uitspraak is dat er gemiddeld maar 20g eiwitten in een schep eiwitpoeder zitten, wat gelijk zou staan aan een half bakje kwark. Deze uitspraak kan men daarom ook met een korreltje zout nemen. Overigens is een excessieve eiwitinname daadwerkelijk wel ontzettend slecht voor de nieren maar gelukkig hoef jij je hier geen zorgen over te maken op het moment dat je een schepje proteïne poeder bij je koffie zou gooien. Onze gok is dat dit ‘nieuwsbericht’ voornamelijk is geschreven met sensatie in het achterhoofd en dat het geen zin heeft om de uitspraken die er in worden gedaan serieus te nemen. Maar we begrijpen het, voor de onwetende lezer klinkt het allemaal erg geloofwaardig en dit zorgt voor clicks.

Heb jij deze proteïne koffie wel eens geprobeerd of ben je toe aan koffie met andere supplementen? Probeer nu onze Cupplement Immunity of Energy/focus blend hier!