Hoe en hoeveel Reishi supplementeren? vorm nadelen Wat zijn de top 4 voordelen van de Reishi paddenstoel? Reishi paddenstoelen - De geneeskrachtige musshroom reishi paddenstoelen, reishi paddenstoel, hartritmestoornissen, geneeskracht
3 min Leestijd

Reishi paddenstoelen - De geneeskrachtige mushroom

Florian Fermin
Florian Fermin
Delen via

2000 jaar geleden in de Han-dynastie stuitte Chinese helers voor het eerst op de geneeskrachtige mushroom Reishi. Deze paddenstoel werd in China al snel omgedoopt tot de "Elixer for immortality". Dat het volk daar de Reishi paddenstoel op handen en voeten tilden is nog steeds te zien in de schilderijen, boeken en wandtekeningen uit die tijd waar de Reishi mushroom regelmatig een centrale rol speelt. 

Maar Cupplement is geen geschiedenis blog, wij zijn natuurlijk heel benieuwd naar de wetenschappelijke bewezen gezondheidsvoordelen van Reishi paddenstoel. We hebben de belangrijkste gezondheidsvoordelen van Reishi voor je op een rijtje gezet. 

Wat zijn de top 4 voordelen van de Reishi paddenstoel?

1. Boost voor je weerstand

De paddenstoel Reishi verhoogt de aanmaak van witte bloedcellen. Dit kan bijvoorbeeld helpen bij het voorkomen of afremmen van tumoren. In de Chinese geneeswijze wordt Reishi zelfs gebruikt voor de genezing van HIV-klachten. Reishi helpt voornamelijk bij het versterken van je immuunsysteem en het afremmen van infecties. Dit zal waarschijnlijk ook de reden zijn waarom deze paddenstoel het "Elixer for immortality" wordt genoemd.

2. Stress en vermoeidheid

In oude boeken staat ook beschreven dat Chinese keizers deze paddenstoel namen omdat het hun jong hield. Ik gok dat ze hier refereren naar hun energieke jonge dagen. Een onderzoek onder 132 mensen vond namelijk dat het innemen van de Reishi paddenstoel voor 8 weken lang het gevoel van vermoeidheid verminderde en het gevoel van geluk ook bevorderde. Een ander onderzoek onder 24.000 Amerikanen vond ook dat de mensen die regelmatig paddenstoelen als Reishi aten, een verlaagde kans hadden op stress of een depressie. De onderzoekers vermoeden dat dit door het aminozuur ergothioneine in Reishi komt. 

3. Detoxing van de lever

Er zijn ook onderzoeken die aantonen dat de Reishi paddenstoelen een detox werking hebben in je lever. Een onderzoek onder muizen vond dat de lever van deze muizen sneller en efficiënter toxines kon verwerken wanneer deze muizen aan een "Reishi dieet" zaten.

4. Rijk in antioxidanten

De Reishi mushroom is zeer rijk aan antioxidanten. Deze antioxidanten zijn voornamelijk in de Fruiting bodies van de Reishi paddenstoel te vinden, let hier op wanneer je Reishi wil gaan proberen (hierover later meer).

Wat zijn de nadelen van Reishi paddenstoelen?

Je kan allergisch zijn voor paddenstoelen als de Reishi paddenstoel. In dit geval kan het supplementeren van deze paddenstoelen voor een droge mond, keel en neus zorgen. Wanneer je diabetes of een immuunziekte hebt, wordt het ook aangeraden eerst de dokter te raadplegen voordat je aan een geneeskrachtige paddenstoelen begint. 

Hoeveel Reishi per dag? 

Wanneer je het in poeder- of pilvorm neemt, wordt het aangeraden om rond de 2000 mg per dag in te nemen. Als je kiest voor Reishi poeder, dan kan je deze het beste mengen met je koffie, shake of smoothie. Onze persoonlijke voorkeur gaat uit naar een Reishi Extract zodat je er minder van tegelijk hoeft in te nemen. Dan kan je tussen de 1000 en 1500 mg per dag innemen. Een ideale hoeveelheid voor door je koffie. 

Waar moet je op letten voor het kopen van de juiste Reishi?

1. Fruiting bodies

Dit zijn de delen van de paddenstoel die boven de grond groeien. Hier zitten onder andere de meeste antioxidanten in. Zorg dus dat je poeder koopt dat van dit deel van de paddenstoel komt.

2. Dual extraction met water

Zorg dat de Dual extraction methode is toegepast wanneer je een Reishi extract koopt. Deze extractie houdt de meest waardevolle onderdelen van de paddenstoel intact.

3. Organic

Natuurlijk wil je biologisch geteelde Reishi paddenstoelen supplementeren. De volgende certificaten vinden wij belangrijk wanneer we paddenstoelen inkopen; vegan, kosher, gluten free, NSF en Bio gecertificeerd!

4. Getest in het lab

Tot slot vinden we het ook altijd belangrijk dat de paddenstoel getest is in het lab op puurheid en potentheid

Iedere vrijdag een performance tip in je mailbox?

Wij delen iedere vrijdag onze weekly performance met een unieke performance tip. Wil jij ook op de hoogte blijven van de laatste gezondheidstrends, lifehacks of productiviteit tips? Meld je dan hier aan: https://drinkcupplement.com/pages/weekly-performance