Hoe en hoeveel Reishi supplementeren? vorm nadelen Wat zijn de top 4 voordelen van de Reishi paddenstoel? Reishi paddenstoelen - De geneeskrachtige musshroom reishi paddenstoelen, reishi paddenstoel, hartritmestoornissen, geneeskracht
3 min Leestijd

Reishi paddenstoelen - De geneeskrachtige mushroom

Florian Fermin
Florian Fermin
Delen via

2000 jaar geleden in de Han-dynastie stuitte Chinese helers voor het eerst op de geneeskrachtige mushroom Reishi. Deze paddenstoel werd in China al snel omgedoopt tot de "Elixer for immortality". Dat het volk daar de Reishi paddenstoel op handen en voeten tilden is nog steeds te zien in de schilderijen, boeken en wandtekeningen uit die tijd waar de Reishi mushroom regelmatig een centrale rol speelt. 

Maar Cupplement is geen geschiedenis blog, wij zijn natuurlijk heel benieuwd naar de wetenschappelijke bewezen voordelen van de Reishi paddenstoel. Gelukkig is er in al die jaren van het bestaan van deze paddenstoel, meer dan genoeg onderzoek naar gedaan, dus laten we beginnen met de wetenschappelijk bewezen voordelen van de Reishi paddenstoel.

Wat zijn de top 4 voordelen van de Reishi paddenstoel?

1. Immuniteitsbooster

De paddenstoel Reishi verhoogt de aanmaak van witte bloedcellen. Dit kan bijvoorbeeld helpen in het voorkomen of afremmen van tumoren, in de Chineze geneeswijze wordt het ook gebruikt voor de genezing van HIV-klachten en tot slot helpt het ook in het immuunsysteem van gezonden mensen voor het afremmen van infecties. Dit zal waarschijnlijk ook de reden zijn waarom deze paddenstoel het "Elixer for immortality" wordt genoemd.

2. Stress en vermoeidheid

In oude boeken staat ook benoemd dat Chinese keizers deze paddenstoel namen omdat het hun jong hield. Ik gok dat ze hier refereren naar hun energieke jonge dagen. Een onderzoek onder 132 mensen vond namelijk dat het nemen van de Reishi paddenstoel voor 8 weken lang het gevoel van vermoeidheid verminderde en het gevoel van geluk ook bevorderde. Een ander onderzoek onder 24.000 Amerikanen vond ook dat de mensen die regelmatig paddenstoelen als Reishi aten ook een verlaagde kans hadden op stress of een depressie. De onderzoekers vermoeden dat dit door de aminozuur ergothioneine komt. 

3. Detoxing

Er zijn ook onderzoeken die mogelijk aantonen dat de Reishi paddenstoelen een detox werking hebben in je lever. Een onderzoek onder muizen vond dat de lever van deze muizen sneller en efficiënter toxines kon verwerken wanneer deze muizen aan een Reishi dieet zaten.

4. Rijk in antioxidanten

Er zijn nog meer voordelen van Reishi paddenstoelen, maar daar is nog te weinig onderzoek naar gedaan om daadwerkelijk een betrouwbare conclusie uit te kunnen trekken. Daarom als laatste wetenschappelijk bewezen voordeel van Reishi musshrooms is dat ze rijk zijn aan antioxidanten. Deze antioxidanten zijn voornamelijk in de Fruiting bodies van de Reishi paddenstoel te vinden, let hier op wanneer je Reishi wil gaan proberen (hierover later meer).

Wat zijn de nadelen van Reishi paddenstoelen?

Je kan allergische zijn voor paddenstoelen als de Reishi paddenstoel. Dan kan het supplementeren van deze paddenstoelen voor een droge mond, keel en neus zorgen. Wanneer je diabetes of een immuunziekte hebt wordt het ook aangeraden eerst de dokter te raadplegen voordat je aan een geneeskrachtige paddenstoelen begint. 

Hoe en hoeveel Reishi supplementeren?

Wanneer je het in poeder- of pilvorm neemt, wordt het aangeraden om rond de 2000 mg per dag te nemen, dit kan je door een shake of smoothie doen. Wij nemen het liever in extract vorm. Dan kan je tussen de 1000 en 1500 mg per dag nemen. Dit doen wij onder andere door onze koffie heen.

Waar moet je op letten voor het kopen van de juiste Reishi?

1. Fruiting bodies

Dit zijn de delen van de paddenstoel die boven de grond groeien. Hier zitten onder andere de meeste antioxidanten in. Zorg dus dat je poeder koopt dat van dit deel van de paddenstoel komt.

2. Dual extraction met water

Zorg dat de Dual extraction methode is toegepast wanneer je een Reishi extract koopt. Deze extractie houdt de meest waardevolle onderdelen van de paddenstoel intact.

3. Organic

Natuurlijk wil je biologisch geteelde Reishi paddenstoelen supplementeren. De volgende certificaten vinden wij belangrijk wanneer we paddenstoelen inkopen; vegan, kosher, gluten free, NSF en Bio gecertificeerd!

4. Getest in het lab

Tot slot vinden we het ook altijd belangrijk dat de paddenstoel getest is in het lab op puurheid en potentheid

Nu weet je alles over deze superpaddenstoel dus zoek online de beste op en laat ons weten wat je er van vindt.