Welke supplementen geven meer energie? beste supplementen vitamines mineralen vitamine C magnesium ijzer voedingssuplementen
2 min Leestijd

Welke supplementen geven meer energie?

Florian Fermin
Florian Fermin
Delen via

In de Cupplement energie blend zitten verschillende vitaminen en superfoods die je meer energie gaan geven. Waaronder B1B2B12Gaurana en MCT poeder Naast deze supplementen zijn er nog drie andere supplementen die je extra energie zullen geven. Deze supplementen zitten niet in de energieblend aangezien we nog verder moeten onderzoeken of ze niet worden afgebroken door heet water en of ze ook opgenomen kunnen worden wanneer ze samen worden gedronken met koffie en de andere supplementen. Wanneer we zeker weten dat dit kan komen ze natuurlijk ook in de energie blend. Maar tot dan zal ik kort uitleggen waarom deze supplementen dan zo goed helpen voor een langdurige energieboost, zodat je ze zelf kan bestellen.

Welke supplementen geven meer energie en zitten nog niet in Cupplement?

Ijzer

Het stofje dat Popey al zijn kracht en energie geeft kan ditzelfde ook bij jou doen. In ijzer zit namelijk het stofje hemoglobine wat de zuurstof transportatie door het lichaam ondersteunt. IJzer zit in alle dierlijke producten, maar ook in brood, peulvruchten en donkergroene groente. Dagelijks heb je ongeveer 11 milligram ijzer nodig. Dat zijn zes gekookte eieren op zes broodjes. Pas op dat je er niet te veel van binnenkrijgt. Wanneer je meer dan 25 milligram binnen krijgt kan je lichaam het niet opnemen en kunnen er problemen ontstaan.

Maar ijzer heeft een ander stofje nodig om beter opgenomen te worden. Deze vitamine is dan ook de volgende op de lijst.

Vitamine C

Naast dat deze vitamine dus goed is voor het herstel en immuunsysteem van je lichaam is het ook essentieel voor de opname van ijzer. Deze vitamine zit zoals je waarschijnlijk weet in groente en fruit. Zorg dat je er minimaal 75 milligram per dag van binnenkrijgt. Hier kom je al snel aan, aangezien in een halve rode paprika al 90 milligram vitamine C zit. Alleen pas op, vitamine C wordt namelijk slecht opgenomen in combinatie met koolhydraten. En aangezien in fruit veel fructose, dus koolhydraten zitten, wordt de vitamine C uit fruit slecht opgenomen.

Magnesium

Komen we bij de laatste. Het laatste belangrijke supplement voor meer energie is ook direct een van de meest ondergewaardeerde, onbekende supplementen van de heeele wereld. Magnesium heeft veel positieve werkingen op je lichaam. Het is goed voor je mitonchrondien, het is belangrijk voor de opname van vitamine D, het helpt je lichaam afkoelen om beter in slaap vallen, het geeft je meer energie en nog veel meer. Er zijn verschillende vormen van magnesium, maar het is belangrijk om Threonate, Glyconate, Taurate, Chlorate of Malate te nemen. Het zit van nature veel in bepaalde groenten en vissen. Maar, omdat je meer dan 300 kcal van deze producten moet eten op tegenwoordig genoeg binnen te krijgen is het belangrijk om het te supplementeren. Ik zou aanraden tussen de 400 en 800 mg per dag te nemen.

Alsjeblieft: dit zijn drie supplementen die nog niet in de energy blend zijn maar een belangrijke rol spelen in je energieniveau.