Top 3 supplementen die je niet kent voor energie en afvallen K2 zink polyfynolen vezels
3 min Leestijd

Top 3 supplementen die je niet kent voor energie en afvallen

Florian Fermin
Florian Fermin
Delen via

De lijst supplementen op de body & fitshop is enorm lang. Welke moet je wel nemen en zal je effect van merken en bij welke supplementen niet. We kunnen hier niet alle supplementen bespreken die jou gaan helpen, anders wordt de blog zo groot dat hij via wetransfer moet worden verstuurd. We gaan de supplementen bespreken waar je waarschijnlijk nog niet van hebt gehoord. Deze supplementen zullen je helpen scherper, gelukkiger en, net als het doel van Dave Asprey, je op een gezonde manier 180 jaar oud gaan maken. Bij deze de top 3 supplementen die je niet kent en je meer energie gaan geven en helpen bij het afvallen. Veel plezier ermee.

Polyfenolen:

Zou het niet geweldig zijn als koffie, thee, donkere chocolade en rode wijn gezond voor je zou zijn? Dat is het ook. Dit zijn namelijk een paar van de lange lijst van producten waar polyfenolen in zitten. Polyfenolen is een antioxidant die je lichaam beschermt tegen giftige stoffen. Dit zorgt ervoor dat je brein jong blijft (tussen je 30ste en je 70ste gaat je brein met 50% achteruit en polyfenolen zullen deze verouderingseffecten afremmen). Ook helpt het tegen langdurige ontsteking (waardoor je een opgeblazen gevoel krijgt). Tot slot is het goed voor je hart, darmen en bloedsuiker spiegel. Polyfenolen zitten dus in koffie, thee, cacao maar ook avocado en olijven. Maar het zit er in zulke kleine mate in (je moet bijvoorbeeld 3 flessen rode wijn leeg drinken om er genoeg van binnen te krijgen) dat Asprey aanraadt polyfenolen te supplementeren. Ik raad hiervoor groene thee extract pillen aan.

Zink + K2:

Wenston Price is de wildernis in gegaan. Hij was geïnteresseerd in voeding en is gaan kijken hoe stammen aten die afgesloten waren van de “beschaafde” wereld. 8 jaar lang is hij tussen deze stammen gaan leven en daar heeft hij een boek over geschreven. In zijn boek beschrijft hij dat deze stammen veel minder gezondheidsproblemen en sterkere botten hebben. Ook viel het hem op, als voormalig tandarts, dat deze stammen super gezonde witte tanden hadden, terwijl ze nooit tandenpoetsen!!

Price kwam erachter dat dit kwam doordat deze stammen veel meer van een stofje binnen kregen waar nog nooit eerder iemand het over heeft gehad. Hij noemde dit stofje Activator X en later is dit K2 geworden. Wanneer je bijvoorbeeld zwakke botten of slechte tanden hebt, heb je op die plekken weinig zink zitten, maar op andere plekken veel. K2 zorgt ervoor dat zink naar de juiste plekken toe gaat. Naast dat dit goed is voor je botten en tanden helpt het bij het sneller herstellen na een sportsessie. Ook is het goed voor je immuunsysteem.

Vezels:

Waar normale koolhydraten zo snel mogelijk worden omgezet in simpele suikers, om gebruikt te kunnen worden als energie of buikvetvulling, gebeurt dit niet met de vezels. Vezels zorgen er juist voor dat het hele verteringsproces langzamer gaat. Dit zorgt ervoor dat de mineralen en vitaminen in je voeding meer tijd hebben om opgenomen te worden in het lichaam. Als bijeffect zorgt dit er ook voor de je geen bloedsuikerpiek hebt na het eten van een (koolhydraat rijke) maaltijd. Wat gezonder is voor je lichaam en afterdiner dips voorkomt.

Daarnaast eten testgroepen die meer vezels binnen krijgen gemiddeld minder dan de groep die weinig vezels binnen krijgt (omdat je langer vol zit). Ook is het goed voor de bacteriën in je maag. Omdat we steeds minder voedsel eten met veel vezels (bepaalde groente en bepaalde noten) en omdat die producten ook nog eens steeds minder vezels bevatten, eten we gemiddeld maar 20 gram vezels per dag. Dit is veel te weinig aangezien het minimum voor een gezond lichaam 40 gram is. Psyllium Husks poeder is hoe ik mijn vezels binnen krijg, maar er zijn veel verschillende soorten supplementen.

Alsjeblieft met deze lijst van de top 3 supplementen die je niet kent. Probeer er eentje uit. Al deze supplementen zijn ontzettend goedkoop om aan te schaffen en ze gaan je scherper, gezonder en fitter maken. Lees hier meer over supplementen.