supplementen haargroei haaruitval vitamine C vitamine B Vitamine E Biotine zink haar
2 min Leestijd

De top 4 haar supplementen

Florian Fermin
Florian Fermin
Delen via

Heb je wel eens gezocht naar haar supplementen? Dan ben je waarschijnlijk in een net beland van lugubere sites met rare goedjes en enorme claims “slik dit voor drie dagen en ga van kaal naar een volle bos haar”. Misschien heeft dit ook je geloof in werkende haar supplementen gestremd, dit heeft het in ieder geval bij mij gedaan. Tot ik een aantal jaar geleden ineens merkte dat zowel mijn haar en nagels een stuk sneller gingen groeien en er ook erg gezond uit zagen. Wat had ik anders gedaan? Ik was ineens een nieuw supplement gaan slikken en zonder dat dat mijn intentie was had dat een enorm positief effect op mijn haar, huid en nagels. Dit bracht mijn geloof terug. Toen ben ik het internet af gaan speuren en tientallen supplementen gaan testen. Hieronder vind je mijn top 4 favoriete haar supplementen.

1. Vitamine E

We beginnen bij de basis, namelijk je hoofdhuid. Veel vrouwen gebruiken vitamine E olie en smeren dit in op hun hoofdhuid. Dit voorkomt een schilferige hoofdhuid. Zelf neem ik gewoon vitamine E pillen. Naast dat deze goed zijn voor je hoofdhuid helpt dit ook met het voorkomen van haaruitval en zorgt het ervoor dat je haar er glimmend en glanzend uit ziet. Daarnaast zijn er ook wat onderzoeken gedaan, waar is uitgekomen dat vitamine E het splitten van je haarpunten weet te voorkomen en ik hoor van veel vriendinnen om me heen ook dat het hun haar er voller uit laat zien.

2. Vitamine-B-complex

Wat zijn dit toch essentiële vitamines. Naast dat ze bijdragen aan je energiemetabolisme zijn ze ook cruciaal voor een gezonde look. Uit onderzoek blijkt voornamelijk dat vitamine B helpt je haar sneller te laten groeien en daarbij voorkomt vitamine B ook haaruitval. Hiervoor slikte ik eerst vitamine-B-complex vitamines. Tegenwoordig ben ik overgestapt naar Cupplement aangezien hier aan de koffie al vitamine B is toegevoegd.

3. Zink

Dit was het supplement waar ik het hierboven over had. Ik ging na een tijdje testen met zink en ik zag het effect bijna direct in mijn nagels en haar. Ontzettend gaaf om dat zo mee te maken. Dit komt voornamelijk omdat zink je RNA en DNA-productie verbeterd. Dit heeft invloed op je hormonen en zo op je haar.

4. Biotine

Het bekendste haarsupplement. Naast dat veel vrouwen dit slikken voor sneller groeiend en gezonder haar, is dit ook een belangrijk supplement voor gezonde nagels.

Wil je meer tips voor gezonde huid en haar, download dit gratis ebook