Wanneer kan je het best welke supplementen nemen timing vitamine pillen ochtend ontbijt slikken avond na het sporten
2 min Leestijd

Wanneer kan je het best welke supplementen nemen?

Florian Fermin
Florian Fermin
Delen via

Wil jij ook het liefst het maximale uit je supplementen halen? Dan is timing ontzettend belangrijk. Sommige supplementen kan je lichaam bijvoorbeeld niet opnemen wanneer je het niet tijdens het eten inneemt, terwijl het bij andere supplementen bijna verplicht is om er iets bij te eten. Sommige supplementen zijn dan weer het best om in de ochtend te nemen, of na het sporten en andere in de avond. Lees hier alles over de ideale timing van supplementen

Ochtend

Laten we beginnen bij de vitamine die nu nog als enige in Cupplement wordt toegevoegd, namelijk alle wateroplosbare vitamines waaronder vitamine B en C (en ook multivitamine). Deze vitamines zullen je het meest helpen wanneer je het ‘s ochtends neemt. Waarom? Aangezien deze vitaminen invloed hebben op het verwerken van je eten, je metabolisme en het afvoeren van giftige stoffen. Dus als je ze ‘s ochtends neemt zal je bij alle maaltijden het effect merken dat je hier meer energie uit haalt, dat minder van het voedsel wordt opgeslagen als vet en je huid zal er ook nog eens mooi glad van worden.

Een andere befaamde vitamine is de D. Deze vitamine kan je ook het best vroeg op de dag nemen. Wanneer je hem aan het einde van de middag of in de avond neemt, heeft onderzoek aangetoond dat je minder fijn kan slapen. Lees nu verder over de timing van supplementen na het sporten.

Na het sporten

Heb je lekker getraind? Top dan komt er hier een hele waslijst aan supplementen aan die je nu zo snel mogelijk moet nemen. Dus ren naar de kast en trek de deksels open van de volgende supplementen. Je visoliepilleneiwitpoedercafeïne pillen (of gewoon koffie of Cupplement), zoutglucose en fructose. Zoveeel?? Ja. Na het sporten wil je namelijk zo veel mogelijk glucose en fructose in de spieren krijgen. Je spieren roepen hierom, om zo snel te herstellen en hoe meer het ontvangt hoe blijer het is. En hoe sneller het gaat herstellen, hoe energieker je je gaat voelen. Maaar er zijn maar 3 bussen die richting de spieren toe gaan dus veel van de koolhydraten kunnen helaas niet mee en worden dan opgeslagen als vet. Daarom zijn de superhelden omega, cafeïne en zout nodig. Deze zorgen er voor dat er meer bussen komen en dat zo al de koolhydraten in de spieren komen en niks opgeslagen wordt in je buik.

En wil je nog een aftersportbonustip; carnetinecreatine en lucine tegelijk nemen. Onderzoek gaf namelijk aan wanneer je dat neemt, dat zelfs wanneer je niet traint je 1 kg spier extra ontving, zo als cadeautje. Want deze cocktail van drie supplementen zet je Mtor even aan. Wat ervoor zorgt dat je nieuwe spiercellen ontwikkelt. Dus wanneer je net hebt gesport wil je dit al helemaal nemen.

Avond

Komen we bij het einde van de dag en het einde van dit artikel. Er is maar 1 supplement dat je het beste in de avond kan nemen namelijk magnesium. Dit zal je slaapkwaliteit enorm verbeteren. 

Kijk nu weet je precies hoe je je dag kan indelen. Veel gezondheidsplezier.