vitamine B2, vit B2, wat is vitamine B2, voeding, waar zit het in, voordelen vit B2,
2 min Leestijd

Wat is vitamine B2?

Florian Fermin
Florian Fermin
Delen via

Geschiedenis

In Engeland woonde een slimme scheikundige. Hij was bezig met het isoleren van de onderdelen in koeienmelk. Het was niet het makkelijkste klusje dat hij ooit had geklaard, maar na veel moeite lukte het hem. Het water oplosbare materiaal wist hij uit de koeienmelk te isoleren. Hij was verbaasd over wat hij zag. Ondanks dat koeienmelk erg wit is, was het geïsoleerde stofje zo geel als eigeel. Dit was de eerste keer dat iemand een pure vorm van vitamine B2, ook wel Riboflavine, zag.

 

Wat is vitamine B2

Aangezien vitamine B2 onderdeel is van het vitamine B-complex, draagt deze vitamine bij aan je energieniveau. Dit is op een andere manier dan vitamine B1. Vitamine B2 speelt een belangrijke rol in het vrijmaken van de energie uit de voeding die je eet. Naast dat het de voeding die je eet dus hun werk laat doen, namelijk jouw energie geven, heeft vitamine B2 nog veel meer bijzondere effecten voor jou. Het is namelijk ook ontzettend belangrijk voor een gezonde huidhaar en nagels. Daarnaast is het belangrijk om vruchtbaar te blijven, helpt het bij het vormen van rode bloedcellen en ondersteunt het je immuunsysteem. Al met al Eén van de belangrijkste vitamine.

 

Voeding vit B2

In welke voeding is vitamine B2 te vinden? Net zoals de andere B vitamines zit het vooral in graanproductenmelkvlees en groente. Helaas komt een flink tekort van vitamine B2 nog wel regelmatig voor, waar dat bij vitamine B1 veel minder het geval is. Heb je klachten zoals uitslag op je huidmond of/en tong? Dan is een vitamine B2 tekort een mogelijke oorzaak. Het is aanbevolen om minimaal 1,6 mg vitamine B2 per dag binnen te krijgen. Gelukkig kun je hiervan niet te veel binnen krijgen. Dit plas je namelijk gewoon weer uit. Zorg dus dat je voldoende vitamine B2 binnenkrijgt voor een gezonde huid en voldoende energie, om zo het beste uit jezelf te halen.