Vitamines uit je koffie capsules zijn mogelijk: onderzoek cupplement werkt het eurofins lab
2 min Leestijd

Vitamines uit je koffie capsules zijn mogelijk: onderzoek

Florian Fermin
Florian Fermin
Delen via

Een veelgehoorde reactie op het idee om vitamines met koffie te combineren was dat die combinatie niet mogelijk zou zijn. Vitamines die uit je koffie capsules kwamen en heel bleven zagen veel mensen als onmogelijk. Door de hitte en de druk gedurende het proces van koffiezetten zouden de vitamines afgebroken worden. Ook was het vermoeden dat veel van de vitamines achter zouden blijven in de capsule. Voor ons de uitdaging om het tegendeel te bewijzen. 

Hogeschool Utrecht

Twee studenten van de Hogeschool Utrecht hebben een half jaar stage gelopen om dit te onderzoeken. Ze hebben onderzoek uitgevoerd naar de stabiliteit van vitamines in koffie. Hiervoor zijn een aantal Cupplement samples ontwikkeld en is er na het proces van koffiezetten gemeten in hoeverre de vitamines daadwerkelijk in een kop koffie terecht komen. Dit hele proces heeft dagen lang labwerk gekost maar ze zijn eruit gekomen. Aan de hand van een HPLC machine hebben ze de hoeveelheid vitamine in de kop koffie kunnen meten. De kop koffie was gezet met een cupje van Cupplement. En… tromgeroffel… de resultaten waren positief! Tot 60% van de gemeten input aan vitamines bleek ook daadwerkelijk in de koffie te belanden. Vitamines uit je koffie capsules zijn dus mogelijk. Mooie resultaten die een positief vooruitzicht bieden in de verdere ontwikkeling van de capsules. Nu zijn deze capsules dus ook te bestellen via deze website. De studenten sloten de stage af met een 9 en wij met een ontzettend blij gevoel, een echt win-win scenario dus en nogmaals dank aan de Hogeschool Utrecht.

Ben jij op zoek naar een stage?

Mocht je ook nog opzoek zijn naar een stage. Cupplement is een Utrechtse start up die altijd op zoek is naar nieuwe stagiairs. Neem dus gerust contact met ons op om een fantastische stage periode te krijgen. Mail naar contact@cupplement.nl

Op de hoogte blijven van de vorderingen? Abonneer je op onze nieuwsbrief!