Welke vitamines helpen bij het afvallen? vitamine B vitamine B6 vitamine D gewichtsverlies vet verbranden supplementen
2 min Leestijd

Welke vitamines helpen bij het afvallen?

Florian Fermin
Florian Fermin
Delen via

Zou je wel eens paar kilo’s kwijt willen? Het internet staat vol met afslanktips en diëten om zo snel mogelijk gewicht te verliezen. Maar wist je ook dat vitamines een grote rol kunnen spelen bij jouw afslank doelstellingen? En welke vitamines gaan jou dan helpen om af te vallen?

Vitamine D

is een belangrijke vitamine die onder invloed van de zon door je lichaam wordt aangemaakt. Tegenwoordig zit je alleen veel binnen wat ertoe kan leiden dat je een tekort aan vitamine D hebt. Dit tekort aan vitamine D is van invloed op je bloedsuikerspiegel waardoor je meer moeite hebt met afvallen. Voldoen aan de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid vitamine D kan jou dus helpen met afvallen! Welke vitamines helpen jouw nog meer om af te vallen?

Vitamine B1

zorgt voor de verbranding van koolhydraten uit ons voedsel en zet dit om in energie. Bij een tekort aan vitamine B1 worden de koolhydraten minder goed omgezet in energie en worden de koolhydraten een probleem voor je lichaam. Daarnaast is de vitamine B1 belangrijk voor je energiemetabolisme. Lees er hier meer over.

Vitamine B5

zit vooral in dierlijke producten en helpt je op twee manieren om af te vallen. Ten eerste stilt het het honger gevoel. Daarnaast is het een belangrijk schakel in het vet uit het vetweefsel te laten vrijkomen. Zo kan het vet omgezet worden tot energie.

Vitamine B6

is enorm belangrijk wanneer je wat kilo’s te veel hebt. Mensen met overgewicht hebben namelijk vaak een tekort aan vitamine B6. Dit zorgt ervoor dat je vaker ziek wordt, aangezien B6 belangrijk is voor een goed immuunsysteem. Daarnaast helpt het bij het bloedaanmaak en voor een gezond en snel herstellend zenuwstelsel, dit laatste is voor sporters dus ook zeer van belang.

Vitamine B12

is belangrijk voor je energiemetabolisme. Een tekort aan deze vitamines kan ertoe leiden dat jij je minder energiek voelt en minder snel gaat bewegen! Zorg er dus voor dat je vitamine B1 en B12 niveau goed op peil is! Lees er hier meer over.