Gezonde huid stralend mooi voedingstips wat eten huid eiwitten vitamines gezonde huid.
2 min Leestijd

Top 5 voedingstips voor een betere huid

Florian Fermin
Florian Fermin
Delen via

Een mooie huid, dat willen we allemaal! Die eerste rimpeltjes komen helaas toch vaak veel vroeger dan we hadden gehoopt. Over het algemeen zal je huidveroudering ook niet kunnen voorkomen; het is gewoon een natuurlijk proces. Toch kan je wel wat doen om huidveroudering te verminderen. Ook voeding kan hier bij helpen. Hoe zorg je er nou voor dat je door middel van voeding een mooie, strakke, stralende huid behoudt?

1. Gezonde vetten

Gezonde vetten helpen je lichaam om de huid goed elastisch, gezond en zacht te houden (bron). Met name zijn omega 3 vetzuren heel gezond voor je huid! Omega 3 vind je vooral in vette vis als zalm, haring en makreel. Daarnaast kan je ook omega 3 slikken in de vorm van supplementen (uit vis of plantaardig uit algen). Andere gezonde vetten vind je bijvoorbeeld in avocado’s, noten en zaden.

2. Eiwit

Eiwitten uit voeding leveren aminozuren, die je lichaam vervolgens weer kan gebruiken als bouwstenen voor lichaamseigen eiwitten (bron). Je huid bevat de eiwitten als collageen, wat je huid stevig houdt, en elastine, wat je huid elastisch houdt. Eiwitten uit voeding zijn dus belangrijk voor de aanmaak van de eiwitten in je huid! Zie onze eerdere blog voor een lijst met eiwitrijke voeding.

3. Vitamine E

Vitamine E is een ‘photoprotectant’ (bron) en beschermt je huid dus tegen de UV stralingen van de zon. Hierdoor vermindert het huidverouderingsproces! Vitamine E zit veel in zonnebloemolie, halvarine, margarine, graanproducten, noten, en zaden.

4. Vitamine C

Je lichaam heeft vitamine C nodig om collageen aan te maken. Daarnaast is vitamine C een antioxidant en helpt daarom je huid te beschermen tegen de schade van de zon. Klik hier voor meer informatie.
Eet dus genoeg vitamine C-rijke voeding, zoals kiwi, aardbeien, sinaasappel, zwarte bessen, en rode paprika’s!

5. Collageen

Zoals hierboven benoemd bevat je huid collageen. Dit is een van de belangrijkste bouwstoffen om je huid mooi en gezond te houden. Belangrijk dus om genoeg collageen aan te maken of binnen te krijgen! Wist je dat wij net een nieuw product hebben uitgebracht? Een collageen creamer, boordevol collageenpeptiden om je huid, haar en nagels te ondersteunen! Roer het dagelijks door je koffie om een heerlijk romig bakje koffie te krijgen en om een gezonde stralende huid te behouden.

Wij hopen dat deze voedingstips jou helpen om een mooie stralende huid te krijgen! Wij gaan er zelf in ieder geval voor zorgen dat we genoeg van deze voedingsstoffen binnenkrijgen. Baat het niet, dan schaadt het niet! We willen je er nog wel even op wijzen dat het allerbelangrijkste is om je huid goed tegen de zon te beschermen. Smeer jezelf goed in met zonnebrandcrème, ook op een bewolkte dag. Dit in combinatie met bovenstaande voedingstips zal je huid gezonder, stralender en mooier maken!