MCT-olie, MCT C8, keto, afvallen, energie, koffie, voordelen, bijwerkingen, wat is,
2 min Leestijd

Wat is MCT-olie?

Florian Fermin
Florian Fermin
Delen via

Bulletproof koffie®

Cupplement hebben wij bedacht tijdens het sporten. Wij, Stefan en Florian, waren aan het sparren over bulletproof® koffie. Dit drankje geeft veel energie en is erg populair in Amerika. Wij waren aan het brainstormen over de gezondheidsvoordelen en of er meer toepassingen waren van superfoods toevoegen aan de koffie.

 

Voordelen van MCT-olie

In bulletproof® koffie zit kokosolie en kokosolie bestaat voor meer dan de helft uit MCT-vetten. Mocht dit nou net het ingrediënt zijn dat jou die energieboost geeft na het drinken van bulletproof® koffie. MCT-olie zijn vetten die bestaan uit middellange keten en valt dus onder de gezondere vetten. Naar deze vetten zijn ontzettend veel onderzoeken gedaan. Meerdere onderzoeken hebben bijvoorbeeld aangetoond dat het de suikers sneller naar de spieren brengt. Op deze manier behoud je meer spiermassa en helpt het bij het afvallen, omdat het je eetlust remt. Ook is MCT-olie goed voor je immuunsysteem en het helpt je focussen en beter dingen onthouden. Maar de reden dat het in combinatie met koffie zo populair is geworden is, omdat MCT-vetten sneller worden opgenomen door het lichaam. Hierdoor krijg je er sneller en meer energie van dan je de andere gezonde vetten met een langere keten aan het eten of drinken bent.

 

Hoeveelheid MCT-Olie

Omdat het vetten zijn zitten er natuurlijk calorieën in, dus probeer er niet helemaal lel op te gaan. Een gezonde hoeveelheid zou je helpen het beste uit jezelf te halen. Pure vetten laten je ontzettend snel vol zitten, waardoor het is lastig om meer dan de gezonde hoeveelheid van vetten binnen te krijgen. Nu hoor ik jou misschien denken, maar ik kan makkelijk 30 snickers achter elkaar op eten, daar zitten toch ook vetten in? Ja dat klopt, maar de combinatie aan vetten met suikers en koolhydraten zorgen ervoor dat je gemakkelijk veel meer op kan. Gelukkig zitten die ongezonde goedjes niet in onze gezonde koffie. 

 

Wat is MCT C8

MCT olie C8 is de beste, puurste maar ook de schaarste vorm van MCT. Studies tonen aan dat C8 de meest ketogene olie bevat, wat betekent dat het spijsverteringskanaal wordt omzeilt en direct naar de lever gaat, zo wordt het direct omgezet in ketonen ofwel energie. 

De MCT heeft een neutrale smaak en het komt uit duurzaam gefabriceerde kokosnoten.

De meeste MCT oliën zijn een mix van verschillende MCT vormen, waardoor het minder goed wordt opgenomen. Die van Cupplement is 100% C8, waardoor het perfect gaat door je: